در این پست به کنفرانس ۲تا از دانش آموزان کلاس می پردازیم.


مهدی احتیاطی: جنگ نرم

جنگ نرم مقابله و تلاشی است از طرف نیروهای شیطان و استبداد برای به نابودی و مذلت کشاندن و برگرداندن مسلمانان از راه نجات، چنان که شیطان وعده ی آن را داده است. این مقابله عموماً در عرصه‌های گوناگون فرهنگی اجتماعی سیاسی اتفاق می افتد و ابزار کاربردی آن ناتوی فرهنگی است که در قالب ابزارهای دیپلماسی عمومی و روانی و رسانه‌ای عمل می کند. هدف آن تضعیف ثبات و امنیت اجتماعی، فرهنگی بوده و دوره آن بلند مدت است؛ از این‌رو می‌توان تهدید یا براندازی نرم را تلاش دشمن جهت تسلط کامل در ابعاد گوناگون بر یک جامعه دانست که این تسلط با زدودن الگوهای رفتاری و هنجارهای ارزشی جامعه مورد تهاجم و جایگزینی الگوها و ارزشهای جامعه مهاجم محقق می‌گردد. در این نوع تهدید و جنگ، کشور مهاجم بدون خونریزی و با طی کردن پروسه زمانی آرام و بدون نیاز به نیروهای نظامی بلکه با استفاده از استحاله فکری و فرهنگی یک جامعه، سلطه همه جانبه خود را بر آن جامعه تحمیل کرده و با روش نرم افزاری حساب شده آنان را مطیع خود می گرداند.

نقش بازی های رایانه ای در جنگ نرم

بـــازیھـــای رایانـــهای از ابزارھـــای پرنفـــوذی ھـــستند کـــه بـــه علـــت تأثیرگــذاری بــالا و ایجــاد انگیـزه بــسیار و جــذابیت فــوقالع ـاده، کودکــان و نوجوانــان و حتــی بزرگــسالان را ھــدف قــرار دادهانــد، بــه ھمــین دلیــل کارگردانــان و برنامــهریــزان جنــگھــای رســانهای بــه آن توجــه و امعــان نظــر دارنــد.

battlefield 3

ظاهرا ایرانی ها یک کلاهک هسته ای رو در گاوصندوق بانک شهر نگه داری میکنند و شما به همراه گروه وظیفه دارید کلاهک رو پیدا کنید و به کشور آمریکا انتقال بدید!

در قسمتی از بازی یک سرباز آمریکایی که توسط ایرانی ها دستگر شده مقابل دوربین پخش زنده تلوزیونی قرار می گیره، یک افسر ایرانی مقابل دوربین ابتدا به زبان فارسی و بعد به انگلیسی حرف هایی با این مضمون که ما ایرانی ها قدرتمندیم و آمریکایی ها رو خواهیم کشت بیان میکنه و بعد مثل تروریست های القاعده مقابل دوربین به سرباز آمریکایی حمله میکنه و سر از تنش جدا میکنه!

خشونت افسر ایرانی در این صحنه به حدی زیاده که مطمئنا هر مخاطب ساده و بی اطلاعی که این صحنه رو ببینه ناخودگاه انزجار و نفرت درونی از ایرانی ها پیدا خواهد کرد، و این همون چیزیه که از اون به نام جنگ نرم یاد میشه، یعنی تاثیر گذاری غیر مستقیم در ضمیر ناخود آگاه مخاطب به وسیله موضوعات و مسائل مرتبط با مخاطب، مخصوصا رسانه و مخصوصا فیلم های سینمایی و بازی های رایانه ای.

call of duty

رویکردهای خشن و صحنه‌های ضدانسانی در بخش‌های زیادی از این بازی به کرات مشاهده می‌شود. شیوه‌های خشن قتل و صحنه‌هایی که برای نسل جوان در حال تبدیل شدن به شیوه‌ای عادی است. بخشی از این صحنه‌های خشن الگوهای تروریست‌های افراطی‌ای بوده است که به نام اسلام اقدام به جنایات بشری می‌کنند و مخاطبان به ناخواسته با دیدن این صحنه‌ها دچار رویه همزاد پنداری می‌گردند و به تبع همین موضوع تصور خشونت ذاتی در اسلام به مخاطبان و به ویژه گیمرها و کسانی که به مشاهده بازی می‌پردازند، القا می‌شود. در بخشی‌هایی از بازی برای مثال در نسخه Modern Warfare2 نقشه‌ای وجود دارد که در آن احادیثی با خط عربی در جایگاهی نامناسبی نوشته شده است.

Assassins creed

در واقع بازی اصلی شما از اینجا (در زمان گذشته) آغاز می شود. پس از تعلیمات خاصی در ابتدای بازی (راه رفتن، دویدن، پریدن، مخفی شدن و غیره) جنگیدن و فرار کردن را بصورت مجازی فرا می گیرید و رفته رفته مهارت شما در مراحل بازی بشتر و بیشتر می شود. شروع بازی در زمان جنگ های صلیبی بین مسلمانان و مسیحیان است و کسی که هدایت بازی را برعهده دارد، یک اساسین یا در واقع قهرمان بازی است که نامش « الطیار » است. الطیار در طی مراحل بازی به ماموریت های خاصی بین سرزمین های ریچارد شیردل ، عکا ، اورشلیم و دمشق می رود تا در نه مأموریت ویژه حاکمان ظالم، افراد زورگو، فرماندهان شرور و جاسوسان را با زیرکی خاصی به قتل برساند و از مردم بی دفاع حمایت کند و در نهایت به این جنگ ها خاتمه دهد. او با موفقیت در هر مأموریت به سلاح های مختلف جدیدی دسترسی پیدا می کند که بر مهارتش در نبرد می افزاید و قدرت او را بیشتر می کند.

نقش فیلم های ضد ایرانی 

هفت سال پیش، با رونمایی فیلم «۳۰۰» موج جدیدی از فیلم‌های ضدایرانی در هالیوود آغاز شد؛ موجی که قرار بود به عنوان اهرم تبلیغاتی به کمک دولت بوش بیاید و اذهان عمومی مردم جهان را علیه ایران بشوراند. در دوره‌ای که آمریکا و متحدانش در دنیا شکست‌های سهمگینی را از ایران متحمل شده بودند؛ افزایش پشتیبانی مردمی از رهبر معظم انقلاب و نظام اسلامی ایران، غلبه حزب‌الله لبنان بر رژیم صهیونیستی، افزایش قدرت مقاومت اسلامی فلسطین، سرعت گرفتن پیشرفت ایران در زمینه‌های علمی و صنعتی (از جمله انرژی هسته‌ای)، صدور بیداری اسلامی از ایران به کشورهای منطقه که از در گرفتن قیام‌هایی علیه حکومت‌های استبدادی وابسته به غرب خبر می‌دادند و … همه اتفاقاتی بودند که پیروزی‌های ایران و شکست‌های غرب به حساب می‌آمدند. در چنین اوضاعی بود که یکی از مأموریت‌های هالیوود، تاختن به ایران شد. «۳۰۰» با بازنمایی داستانی تخیلی و توهین‌آمیز به ملت و تمدن ایران، شروع این موج بود و پس از آن فیلم‌های دیگری همچون «اسکندر»، «پرسپولیس»، «کشتی‌گیر»، «سنگسار ثریا»، «شاهزاده ایرانی»، «شرایط»، «اورشلیم؛ شمارش معکوس»، «ستون پنجم»، ««آرگو»، «گلاب» و… به مثابه آتش‌های توپخانه صهیونیسم علیه ملت ایران شعله گرفتند.

قسمت دوم فیلم «۳۰۰» با عنوان «۳۰۰؛ خیزش یک امپراتوری» با هزینه ۱۱۰ میلیون دلاری در کمپانی برادران وارنر ساخته شده است. برادران وارنر یکی از کمپانی‌های مهم و اصلی هالیوود است که تحت سیطره سرمایه‌داران صهیونیست اداره می‌شود، اما نکته قابل‌تأمل درباره این فیلم، کارگردان آن است؛ «نوآم مورو»، فیلمساز صهیونیست، کارگردانی قسمت دوم فیلم «۳۰۰» را انجام داده است؛ با همان حال و هوا و جعلیات و تحریف‌های تاریخی قسمت اول، با این تفاوت که در این فیلم، شعارها و مسائل سیاسی روز هم به شکلی سطحی و گل درشت مطرح می‌شود.


فیلم argo

فیلم سینمایی «آرگو» با بودجهای بالغ بر 45 میلیون دلار از حدود یک سال پیش کلید خورد. کارگردانی این فیلم را «بنافلک» - بازیگر هالیوودی - به سفارش کمپانی فیلمسازی «برادران وارنر» به عهده گرفت.

این سوژه تاریخی که با گذشت 34 سال از وقوع انقلاب اسلامی ایران، همچنان مورد بیمهری سینماگران ایرانی واقع شده، به نظر میرسد بهترین انتخاب برای کمپانی برادران وارنر محسوب شود. کمپانی که نه تنها صهیونیستی است بلکه پیش از این نیز با ساخت قسمت اول و دوم از فیلم موهن و ضد ایرانی «300» ماهیت خود را هرچه بیشتر آشکار ساخت.

این پروژه سینمایی با همه جنجالها کلید خورد و از آنجاییکه دسترسی به ایران برای عوامل فیلم امکانپذیر نبود، این فیلم در ایالات مختلف آمریکا و ترکیه جلوی دوربین رفت.

فیلمبرداری قریب به یک سال ادامه یافت و سرانجام با حضور شخص «بنافلک»، «الن آرکین» و «جان گودمن» به پایان رسید.

این فیلم هماکنون حدود سه هفته است که از اکرانش میگذرد و در اولین تعطیلات سه روزه آخر هفته توانست 20 میلیون دلار فروش کند.

این فیلم به اعتراف برخی رسانههای خارجی، تحریفی تاریخی و به عقیده برخی دیگر از این رسانهها و منتقدان سینمایی، گامی موفقیتآمیز در تاریخچه سینمای تاریخی ایران محسوب میشود.

برخی اعتقاد دارند که این فیلم باید برای رقابتهای اسکار فرستاده شود که برنده حتمی این رقابتهاست ولی برخی دیگر از جمله «لوک باکمستر»، منتقد سینمای آمریکا میگویند «آرگو» فیلم خوبی است ولی نه آنقدر که قابل رقابت در جوایز اسکار باشد.

«راجر ایبرت» منتقد کهنهکار سینمای آمریکا نیز برای چنین پروژهای، به هالیوود هورا میگوید.

به هرحال این پروژه چه خوب و چه بد ساخته شده و هماکنون در حال اکران است و دیر یا زود در ایران نیز توسط عده زیادی دیده خواهد شد که قضاوت درستی یا غلطی آن به عهده مخاطب خواهد بود، ولی آنچه که در این میان مهم است این است که 34 سال از انقلاب ما میگذرد و چه برای تحقق و چه برای ادامه آن، هزینههای بسیاری شده و خونهای زیادی ریخته شده است ولی اکنون نسل جوان باید روایت انقلاب ما را از دریچه دوربین هالیوود نگاه کند.




معین خمیسی: بازی ضد اسلامی Assassins cread

اولین قسمت از مجموعه بازی‌های فرقه‌ی‌اساسین شهرتی جهانی برای خود دست و پا کرده‌ است. متحول کردن بازی‌های دنیای باز، قصه‌ی بسیار قوی، فیزیک و گرافیک عالی و... باعث شده این بازی به یکی از شناخته‌شده‌ترین بازی‌های تاریخ بازی‌های رایانه‌ای مبدل شود. می‌توان گفت شهرت این بازی به خاطر هرچه که بوده به خاطر توهین‌های مذهبی و ضدیت با مذاهب و قومیت‌هایی خاص نبوده‌است. تا بحال هیچ بحث جدی‌ای که این مساله را در این بازی بررسی کند در دنیا روی نداده‌است. تا ‌بحال هیچ گروه مذهبی‌ای نیز به صورت رسمی به محتوای این بازی اعتراضی نکرده‌است. اما از آن‌جا که ظاهرا بعضی افراد به دلایل نامشخص می‌خواهند کل صعنت بازی‌های رایانه‌ای در ایران را زیر سوال ببرند به سراغ بازی‌های بزرگ مانند این بازی رفته و آن‌را یک بازی "ضدشیعی" قلمداد کرده‌اند. 


متاسفانه اکثر این ادعاها از طرف افراد بی نام و نشان و نامطلع در زمینه بازی‌های رایانه‌ای منتشر می‌شود و همین موضوع جای شک و شبه فراوان دارد. نخستین ادعایی که در این رابطه مطرح شد به برنامه‌ی چراغ خاموش که از صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران پخش شد برمی‌گردد که در یکی از قسمت‌های خود که به بازی‌های رایانه‌ای اختصاص داده‌ شده ‌بود ادعای "شیعه‌کشی" را در این بازی مطرح کرد. ادعا از طرف کسانی بود که بعدها با تماس با برنامه مشخص شد از بازی‌های رایانه‌ای هیچ اطلاعی ندارند. این ادعا در حالی صورت گرفت که هیچ یک از افراد ترورشده به‌ وسیله‌ی الطائر قهرمان این بازی اصلا شیعه نبودند بلکه شخصیت‌های اصلی جنگ‌های صلیبی بوند. شخصیت‌هایی که در این بازی ترور می‌شوند، افرادی هستند که از شخصیت‌های واقعی در تاریخ الهام گرفته شده‌اند و در بازی هیچ نشانه‌ای از شیعه بودن آن‌ها وجود ندارد. 9 شخصیتی که در بازی ترور می‌شوند به طور قطع مسیحی یا سنی هستند. البته با استدلالی محکم می‌توان فرضیه‌ی شیعه بودن آن‌ها را به کلی رد کرد. افراد مسلمان ترور شده در بازی بدون استثنا همگی افراد بانفوذی در امپراتوری عثمانی هستند امپراطوری‌ای که در آن دوران از دشمنان درجه‌ی یک کشور ایران بود و در شیعه کشی و ضدیت با ایران‌نیان ید طولانی داشت. پس فکر این‌که افراد شیعه در چنین حکومتی صاحب نفوذ باشند به کلی باطل است. و این‌که نویسندگان این برنامه چگونه به این نتیجه رسیده‌اند هنوز هم جای سوال است. 


اما اخیرا (11 مهر 1389) مطلبی در وب‌سایت خبری تابناک با عنوان "پیدا و پنهان بازی ضد شیعی "فدائیان مذهبی"" انتشار یافت که در نوع خود جالب توجه است. نویسنده‌ی این مطلب مدعی است که این بازی می‌خواهد از طریق معرفی کردن شیعیان به عنوان قاتلانی بی‌رحم به این مذهب ضربه وارد کند. بیشتر این مطلب توضیحاتی‌ است در رابطه با ویژگی‌ها و قصه‌ی بازی. اما ایرادی که از بازی گرفته شده است بدین قرار است: "اما مسأله مهمی که شاید تا به حال هیچ‌کسی متوجه آن نشده، این‌که آیا این شرکت با تمام دقتی که در مراحل ساخت یک چنین بازی نرم‌افزاری به کار می‌گیرد، ممکن است به طور اتفاقی، لوگو و آرم اساسینس را نام مقدس امیرالمومنین (ع) قرار دهد یا اینکه از این کار هدفی داشته است؟ پر واضح است که این مسأله اتفاقی نبوده." 


در ادامه آمده است: "پس یقینا این مسأله سهوا رخ نداده است. خوب یا بد این مسأله را هنوز نفهمیده ایم! اما این شرکت چنان ماهرانه نام مقدس علی (ع) را در اجزاء بازی «اساسینس» جای داده که نه تنها میلیون‌ها کاربر ایرانی تا به حال متوجه این قضیه نشده‌اند، بلکه سازمان‌های مربوط به مجوز و پخش نیز متوجه این مسأله نشده‌اند! 

در سال 2007 میلادی شرکت مشهور «یوبی سافت» بازی نرم افرازی جدید، زیبا و سرگرم کننده ای را به بازار جهانی عرضه کرد که مانند دیگر بازی های این شرکت دارای محیطی جذاب با گرافیک بالا بود که مورد استقبال جهانی واقع گردید. در پی این استقبال، شرکت «یوبی سافت» نسخه دو این بازی را نیز فورا آماده و به بازار جهانی عرضه کرد. نام این بازی «آساسینس کرید» است که ترجمه فارسی آن "قاتلان" یا "فدائیان مذهبی" است.