اداره تحقیقات فدرال و یا پلیس فدرال آمریکا (به انگلیسی: Federal Bureau of Investigation) معروف به اف‌بی‌آی از نهادهای رسیدگی به جنایات و جرایم فدرال است که وابسته به وزارت دادگستری ایالات متحده آمریکا می‌باشد.

این اداره در ابتدا وظیفه تحقیق از وزارت دادگستری آمریکا را بر عهده داشت اما بعد از انتصاب جان ادگار هوور در سال ۱۹۲۴ به ریاست آن، به تدریج کنگره ایالات متحده آمریکا بر وظایف آن افزوده و از سال ۱۹۳۵ به بعد وظیفه رسیدگی‌های مربوط به قوانین فدرال و همچنین اقدام علیه امنیت داخلی آمریکا به این نهاد محول شد.

مقر فرماندهی اف‌بی‌آی در ساختمان ادگار هوور در شهر واشینگتن دی سی.

ساختار

اف‌بی‌آی قسمتی از وزارت دادگستری آمریکاست که به واسطه دادستان تحت نظر دادستان کل فعالیت می‌کند و مأمورانی برای اجرای قوانین فدرال در اختیار دارد (قسمت‌های ۵۳۳، ۵۳۴، سند ۲۸ از مجموعه قوانین آمریکا). با اینحال دادستان کل مستقیما بر اف‌بی‌آی اعمال قدرت نمی‌کند، که البته این کار از وظایف بازرسی کل می‌باشد. تا سال ۲۰۰۲، بازرس کل می‌توانست از اف‌بی‌آی تحقیق و تفحص کند که البته مشروط به اجازه دادستان کل بود، اما به دنبال چندین رسوایی در سال ۲۰۰۱، از جمله آشکارشدن این مورد که مأمور رابرت هنسن اسرار ایالت متحده را مدت ۱۵ سال به شوروی می‌فروخته است کنگره به بازرس کل قدرت بیشتری داد. رییس جمهور مدیریت کل اف‌بی‌آی را به مدت ۱۰ سال (یک دوره) تعیین می‌کند. چندین معاونت پایین‌تر از مقام مدیر کل قرار دارد و یک مدیر اجرایی هر یک از ۱۱ قسمت اف‌بی‌آی را سرپرستی می‌کند. این بخشها به طور کلی منطبق بر جرایمی می‌باشد که اف‌بی‌آی مسوول رسیدگی به آن است. شماری از قسمت‌های اف‌بی‌آی بدین شرح است: بخش فناوری اطلاعات، بخش ضدتروریسم.