سلام دوستان. امروز ارائه 3تا از دانش آموزان  کلاس را بررسی می کنیم که به ترتیب آقای بهاروند درباره تفرقه بین اقوام ایرانی ، آقای چاچ درباره ساواک و آقای صباغیان درباره کمک های اولیه مطالبی را ارائه نمودند.

محمد مهدی بهاروند: سونامه تفرقه

ایشان کنفرانس بسیار جالبی درباره تفرقه بین اقوام ایرانی را ارائه دادند و به گفته خودشان تمامی مطلب را با استفاده از دانسته های خود گردآوری کرده است. هر ملت تا آن زمان که انسجام و همبستگی خود را حفظ کرده غیر قابل نفوذ است و جامعه ای موفق است که هیچ آسیبی به عقاید فرهنگی آن وارد نشده است. قطعا در جامعه افرادی هستند که خواسته یا ناخواسته به اهداف دشمن پی برده و در نقش دوستان آن ها ظاهر می شوند. آگاهی هر جامعه باعث آن میشود که نقشه دشمنان در آن جامعه اثر نکند.

مقام معظم رهبری : با مردم هم صریح حرف بزنید امروز آن دستی که آمریکا علیه وحدت تجهیز کرده ، عبارت از همین دست پلید وهابیت است.

برایمان جک ساختند و یادمان دادند به هم بخندیم. هدفشان چه بود؟

جوک هایی که امروزه در جامعه میان افراد رد و بدل می شود، هر چند با هدف ایجاد فضایی طنز آمیز و خنده انداختن بر لب دیگران گفته می شود اما در پس بسیاری از این جوک ها، دسیسه هایی نهفته شده که با کمی دقت و تأمل در آن، می توان به این دسیسه ها پی برد.

برای مثال بسیاری از این جوک ها، قومیت های مختلف مانند ترک، لر، کرد، رشتی، قزوینی، مشهدی، عرب و غیره را دست مایه تمسخر قرار داده و مورد هدف قرار می دهد

دسته ای دیگر از این جوک ها، اعتقادات، ارزش ها، اصول و دیگر پایه های دینی و مذهبی مردم را نشانه می روند از همین رو می بینیم علیه مراجع عظام تقلید، فتواها، مقدسات و غیره ساخته می شوند.

بدون شک هیچ کسی نمی تواند ادعا کند که می داند منشأ اصلی و واقعی یک جوک از کجا بوده اما بررسی اجمالی نوحه ساخته شدن این جوک ها، آنچه را که مورد هدف قرار می دهند، نشان دهنده آن است که قطعا توسط دشمنان ایران، اسلام و مذهب شیعه ساخته شده اند.

در مرحله آخر افرادی باید به مقابله با این مرحله به فرهنگ و هویت برخیزند و با آگاه کردن تمام جامعه از اجرایی شدن حیله های احتمالی دشمن جلوگیری کرده و امنیتی و ثبات روانی را به جامعه بازگردانند

حمیدرضا چاچ: ساواک

سازمان امنیت و اطلاعات کشور که به طور خلاصه به آن ساواک خوانده می‌ گفتند، از سال ۱۳۳۵ تا ۱۳۵۷ سازمان اصلی پلیس امنیتی و اطلاعاتی ایران در زمان سلطنت شاه مخلوع بود که قدرت و اختیارات بسیاری در توقیف و بازجویی افراد داشت. این سازمان به ویژه در سالهای دهه ۱۳۵۰ و قبل از پیروزی انقلاب اسلامی سال ۵۷ و سرنگونی حکومت سلطنتی، نفرت‌انگیزترین و مخوف‌ترین نهاد حکومتی در بین مردم به‌شمار می‌آمد. مقر سابق ساواک در خیابان خواجه عبدالله تهران قرار داشت.


ساواک در اوسط دهه ۱۹۵۰ میلادی (اواسط دهه ۱۳۳۰ شمسی) با همکاری مشترک موساد و سیا در ایران شکل گرفت و هدف از آن تاسیس یک نیروی پلیس مخفی در ایران بوده‌است.


در این سازمان افرادی را برای شکنجه ی افراد انقلابی انتخاب کرده بودند که بعد از مدتی به علت بی رحمی و شکنجه ی زیاد بین زندانیان شهرت خاصی پیدا کردند.

برای دیدن تصاویر 3بعدی موزه ی عبرت اینجا کلیک کنید.

شکنجه

زندانیان ساواک و سازمان‌های مدافع حقوق بشر، بارها بازجویان ساواک را به استفاده از فشار و خشونت با استفاده از تکنیک‌های شکنجه‌کردن متهم می‌کردند. برخی از شکنجه‌هایی که ساواک به اعمال آن متهم است، شامل شلاق‌زدن و کتک‌زدن و در موارد مرتبط با چریک‌های مسلح، واردآوردن شوک الکتریکی، داخل نمودن خرده‌شیشه و یا آب جوش در مقعد، بستن وزنه‌های سنگین به بیضه و کندن و کشیدن دندان و ناخن برای اعتراف و کسب اطلاعات از چریک‌های مسلح می‌شد.

با اوج‌گیری ناآرامیهای قبل از انقلاب در ایران، بختیار که تازه نخست وزیر شده بوده در یکی از اولین اقدامات دستور انحلال ساواک را داد و رئیس پیشین ساواک تیمسار نصیری که در آن زمان سفیر ایران در پاکستان بود به ایران فراخوانده شد و به زندان افتاد، که این اقدامات نتیجه‌ای در بر نداشت. با پیروزی انقلاب، نصیری دادگاهی شد و در نهایت دادگاه انقلاب رای به اعدام وی داد. اما با این حال آنان به همراه بسیاری از اعضای رده‌های میانی و پایینی سابق ساواک در تشکیل وزارت اطلاعات و سازماندهی آن با جمهوری اسلامی همکاری کردند.


پارسا صباغیان : کمک های اولیه

کمکهای اولیه مجموعه اقدامات و مراقبت‌هایی است که هنگام وقوع حادثه صورت می‌گیرد. هدف اصلی از این اقدامات جلوگیری از مرگ، پیشگیری و جلوگیری از پیشرفت ضایعات، صدمات و عوارض بعدی و یا کاهش درد و رنج مصدوم پیش از ارجاع به پزشک و پیش از انتقال به مراکز درمانیست. این اقدامات می‌توانند شامل اقدامات جسمی و یا روحی باشند.

اهداف امدادگر

هدف امدادگر، نجات و یا زنده‌نگاه داشتن شخص یا اشخاص آسیب‌دیده است. در راستای این هدف اصلی، امداد گر باید ابتدا از ایراد صدمات جدید جلوگیری نموده و جلوی شدت یافتن عارضه را بگیرد. در مرحله بعد، امدادگر موظف است تا ضمن تدارک امکانات درمانی برای بیمار و یا رساندن بیمار به محلی که این‌گونه تدارکات در آن فراهم است (مثل بیمارستان)، اقداماتی را در حد توان برای بهبود حال بیمار انجام دهد. بنابراین مجموعه وظایف امدادگر به این شرح خلاصه می‌شود.

حفظ خونسردی

انتقال مصدوم از محیط پرخطر به محیط با حداقل امنیت (مثل انتقال به خارج از ساختمانی که دچار حریق شده‌است.)

روحیه دادن به مصدوم و خودداری از تضعیف روحیه وی (درصورت لزوم)

بازرسی راه‌های تنفسی و علایم حیاتی

تعیین نوع جراحات و ضایعات برای تعیین نوع اقدامات لازم

خصوصیات فرد امدادگر

1. به اعصاب خود تسلط داشته باشد.

2. آسیب های وارد شده به مصدومان را به سرعت تشخیص دهد.

3. تسلط کافی به دانش امداد رسانی

4. باید ابتکار عمل داشته باشد.

5. ایجاد رابطه عاطفی با مصدومین

6. امید خود را در کمک کردن به مصدوم از دست ندهد...

مراحل امداد و نجات

1- تعیین وضعیت مصدوم آیا بیهوش است یا نفس می کشد ؟

2- اگر بیهوش است کمک های اولیه را به ایشان برسانید .

3-اگر تنفس دارد اورا بحالت ایمنی درازکش بخوابانید .

4-پس از تشخیص نوع حادثه از حرکت دادن مصدوم خوداری نموده به پزشک اورژانس اطلاع دهید .

5- بررسی راه های تنفسی مصدوم

6-به رنگ چهره مصدوم توجه نمائید

7- اگر تنفس نمی کند بلافاصله به تنفس مصنوعی اقدام نمائید

8- مجرای تنفسی مصدوم را بررسی و درصورت بسته بودن آزاد نمائید

9- بررس دهان مصدوم خارج نمودن اشیاء خارجی و دندان مصنوعی و ....

10-دور نمودن مردمان موجود در اطراف مصدوم

11-در صورت حمل مصدوم با احتیاط کامل و کنترل شکستگیها و خونریزها اقدام گردد .

لوازم کمکهای اولیه

1- چسب زخم بندی

2- چسب رولی کوچک پارچه ای 

3- باند کشی 5 سانت 

4- گاز استریل 

5- پماد سوحتگی 

6- پماد بتادین یا تترا سیکلین

7- آ بسلانگ

8- پنس

9- قیچی 

10- پد الکله آنتی سپتیک 

11- قرص استامینافون ساده

12-چراغ قوه

13-دماسنج جیوه ای

14-الکل

15-پودرا-آر-اس

ترتیب اولویت ها در امداد رسانی

1) اولویت های ساده مثل تسکین درد کنترل خونریزی

2) اولویت های خطرناک مثل خونریزی ، آسیب های جدی اعضا ، شکستگی های شدید و...

3) اولویت های حیاتی مثل بازکردن راه هوایی و احیای قلبی

4)...

مهمترین تکنیک ها در امداد رسانی

تنفس-نبض-فشارخون-درجه حرارت بدن-سطح هوشیاری-وضعیت پوست-وضعیت چشم ها (از نظر قطر مردمک)

در اینجا یکی از این تکنیک ها را بررسی می کنیم.

طریقه کنترل کردن نبض

پس از آنکه تنفس مصنوعی تمام شد کف دست را از روی پیشانی فرد بر ندارید و دو انگشت دست دیگر را در وسط گردن بالای نای و حنجره روی برآمدگی جلوی گردن ( سیب آدم ) بگذارید . 

انگشتان خود را به آرامی به سمت پایین و کنار آن قسمت  بلغزانید و  سپس   کمی  فشار دهید .  به مدت 5-10 ثانیه این کار را ادامه دهید تامطمئن شوید که نبض را حس میکنید یا نه؟ 

کنترل کردن نبض احتیاج به مهارت و دقت خاصی دارد شما نیز میتوانید با تمرین  کردن و شرکت در کارگاههای عملی احیا تنفسی این مهارت را کسب نمایید . 

اگر فرد نبض داشت به تنفس مصنوعی با اندزه دوازده بار در دقیقه ادامه دهید .   

اگر فرد نبض نداشت باید بی درنگ ماساژ قلبی را  همراه با تنفس مصنوعی آغاز  کنید. زیرا فرد دچار ایست قلبی شده و احتمال دارد صدمات جبران ناپذیری به مغز وی برسد.